BejelentésFÉNYVIRÁGOK - BACH-VIRÁGOK - VIRÁGTERÁPIA

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Hírek
Bach-virágterápia tanfolyam

Legközelebbi Bach-virág tanfolyam: 2011.Aug.05.-06.-07.én és 2011. Aug.12-13-14.-én Budapesten Xlll.ker. Lehel u.5. 1. em 15 Jelentkezés: 06-20-566-3933, 06-30-921-0228

tovább >>

Dr. Edward Bach (1886-1936)            

Dr. Edward Bach (1886-1936) életműve ez a nagyon szelíd, természetes és mindenki számára elérhető és megérthető terápia, gyógymód.

A virágterápia olyan mellékhatásoktól mentes módszer, amely segítségével helyre áll a szervezet egyensúlya és így az öngyógyító erők újra működésbe tudnak lépni.

A terápia során alkalmazott személyes keverék visszaállítja az önbizalmat, módot ad a helyes énkép kialakítására, az önkifejezésre.

Az alkalmazott virágeszenciák nagyon fontos része az átalakulásunknak, de ami még ennél is fontosabb, ennek a módszernek a szellemisége, amelynek talán az egyik legfontosabbika, miszerint saját felelősségünk nem kerülhető meg, ha szeretnénk egészségesek lenni.

Egészségi állapotunk, jó hangulatunk attól függ, mennyire van összhangban a személyiség és a Lélek.

Ha ez egyensúlyban van, akkor derűsen, nyitottan, tudjuk élni a mindennapjainkat.

Ha rossz a hangulatunk, inkább pesszimisták vagyunk, illetve fizikai tünetek is vannak, ezek egyértelmű jelzések arra, hogy a személyiség eltávolodott a Lélektől.

Azért kapjuk ezeket a helyzeteket, hogy lehetőségünk legyen felismerni, változtatni kell az eddig bejáratott dolgainkon.

Feltétlenül szükség van arra, hogy felülvizsgáljuk, hogyan élünk, hogyan kellene élnünk, és mit tehetünk ez ügyben. Milyen tulajdonságaink, eddigi tapasztalataink akadályoznak meg abban, hogy bátran tudjunk haladni életutunkon.

Minden ember életében akadnak olyan helyzetek, amelyekben a virágrezgések segítséget nyújthatnak. Az eszenciákkal való gyógyítás egyik legfontosabb jellemzője, hogy a negatív állapot csak úgy szüntethető meg, ha pozitív ellentétjévé alakítjuk át, a remény legyőzi a beletörődést, az ösztönzöttség a közönyt, a bátorság a félelmet, a tisztaság a zavart. Ha tisztában vagyunk vele, hogy milyen pozitív tulajdonságokra van szükségünk életünk jobbá tételéhez, egy vagy több eszencia használatával elérhetjük, hogy e pozitív tulajdonságok könnyebben megjelenjenek, érvényre jussanak bensőnkben.

A virágeszenciák segítségével megnyílunk a test üzenetei számára, amelyek felhívják figyelmünket a test és a lélek közötti diszharmóniára.

Ha megértjük ezeket az üzeneteket, vagyis ez a kapcsolat tudatossá válik, nincs már szükség a betegségre, amely ugyanezt jelezte számunkra.

A problémák megoldását pszichikai úton segítik, ennek következtében eltűnnek az un. pszichoszomatikus betegségek. Egyensúlyba hozzák energiarendszerünket – a meridiánokat, csakrákat – így támogatják a szervezet önszabályozását, és a betegségek testi tüneteinek feloldását.

Az egyik különlegessége ennek a rendszernek, hogy Bach doktor felfedezte, hogy az emberek bajait nem a betegségtípusokkal lehet leginkább jellemezni, hanem a kiváltó pszichikai állapotokkal. Ilyen pl. a félelem, bizonytalanság, a valósággal való kapcsolat hiánya, a magány, a túlérzékenység, a kétségbeesés, a túlzott aggodalom.

A „12 gyógyító” a személyiség típusokkal, a többi segítő gyógyír pedig a psziché átmeneti hangulatváltozásaival vannak kapcsolatban.

A Bach-virágterápia alkalmazási lehetőségei:

        - betegségek megelőzésére,

  • már kialakult betegségek kiegészítő kezelésére,
  • félelem, fóbia, szorongás, függőségek,
  • mindenféle kapcsolati problémák megoldására (párkapcsolat, szülő-gyerek, vezető-beosztott, tanár-diák, stb.)
  • tanulási problémák (koncentrációs probléma, vizsgadrukk, nehezen tanul, stb.)
  • személyiség kibontakoztatása, önbizalom, önelfogadás, stb.

Mindig az adott lelkiállapottal kell foglalkozni. Ennek megfelelően kell kiválasztani, melyek azok a virágok, amelyek az aktuális problémát kezelni tudják.

Mint már említettem, nem kerülhető meg a saját felelősség. Minden, ami körülöttünk van, létezik, ahhoz közünk van. A virágeszenciák használatával, egyre tudatosabbak, éberebbek tudunk lenni, nagyon sokat javul a problémamegoldó képességünk, elmúlnak a félelmeink, egyre inkább a bizalom, a szeretet állapotába kerülünk.

Ennek a módszernek is az üzenete, ha szeretetben vagyunk, akkor nincs betegség, ha szeretet van, minden van. Persze, el kell azon is gondolkodnunk, hogy az a fajta szeretet, amelyet most gyakorlunk, annak mennyi köze van a tényleges, feltételnélküli szeretethez.

Természetesen ez csak egy szerény kivonat, ahhoz képest, amit tud adni a Bach-virágterápia.

Bach doktor hét fő csoportba sorolta a lelkiállapotokat és az ehhez megtalált virágokat:

- Félelem

- Bizonytalanság

- A jelen történései iránti érdektelenség

- Magányosság

- Más emberek elképzelései és külső hatásokkal szembeni túlérzékenységre

- Kétségbeesés

- Mások boldogulása iránti túlzott aggódás

Ez a hét lelkiállapot tulajdonképpen lefedi azokat a problémákat, nehézségeket, amelyekkel találkozhatunk életünk során.

A virágeszenciák szedése közben, miután elmúlik a feszültség, félelem, az eddig megoldhatatlannak tűnő helyzetek felszámolódnak, egyben eltűnnek a régi felborult állaptot tükröző betegségüzenetek is, mint pl. a magas vérnyomás, emésztési rendellenesség, stb.

Mellékhatásként ennek folyományaként visszajön az élet és munkakedv is.

Egyéni konzultáció keretében és kiscsoportos foglalkozásokon is megismerkedhetsz ennek a terápiának a szellemiségével és lehetőségeivel.Képgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!